Publicerad Lämna en kommentar

Bygger du om hojen? Här hittar du bra el-prylar, som m.unit och kabel

Min son har börjat bygga om sin Transalp till scrambler. (Här kan du läsa vad en scrambler är) Ska bli spännande att se vad som går att göra av alpen. Vi återkommer med bilder så småningom.

Funderar du på att bygga om din motorcykel? Då ger du dig in på många härliga utmaningar. Inte många ger sig på att försöka klara allting själv. Det är ju många saker man ska klara av i så fall – rörbockning, plåtslagning, svetsning, lackering och koppling av elsystem. Självklart behöver man inte göra allting själv. Men visst tycker vi det är kul att klara så mycket som möjligt!

Många tycker att elen är en av de största utmaningarna. Jag menar att det inte behöver vara så.

En fantastisk manick som gör elkopplingarna färre och hela elsystemet enklare, är m.unit från motogadget. Den ersätter säkringar och reläer, och gör att du kan koppla med färre ledningar, och till och med färre strömbrytare.

m.unit från motogadget gör det enklare att koppla elen på motorcykeln
m.unit från motogadget gör det enklare att koppla elen på motorcykeln

Du kan slänga reläet för strålkastaren, blinkersreläet, säkringsboxen och många av kablarna. Du behöver inte heller extra motstånd om du använder LED-blinkers.

Dessutom får du larm och en massa andra roliga och bra funktioner på köpet.

Jag höll emot ett tag och tyckte den var dyr för ett budgetbygge. Och visst, man kan klara sig utan m.unit.

Men om man tycker att elen är en stor utmaning, eller funderar på att leja bort jobbet, så blir det snabbt värt pengarna att investera i en m.unit och koppla själv. Hur mycket kostar det inte att anlita ett proffs att göra jobbet?

m.unit kan du köpa hos Scrambleride.se med snabb leverans.

En annan bra grej du ska passa på att köpa där är batterikabel per decimeter! Hur bra är inte det? Vem vill köpa en meter dyr batterikabel till motorcykeln när du bara behöver några decimeter!

Hos Scrambleride.se finns även säkringshållare, kopplingsplintar och reläer, om du vill koppla på klassiskt sätt utan m.unit.

Lycka till med elen!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *