Publicerad 2 kommentarer

Få bättre ekonomi med LED-lampor på din motorcykel eller ATV

Bättre ekonomi med LED-lampor på motorcykeln

Få långt mycket bättre driftsekonomi på din motorcykel eller ATV med LED-lampor. Glöm det du hört om LED-lampornas nackdel. Det är föråldrat.

LED-lampor har utvecklats otroligt snabbt de senaste åren. För bara några år sedan var de ljussvaga och svåra att rikta. Nu har de gått om både glödlampor, halogenlampor och xenon med hästlängder. Inte minst när det gäller ekonomin.

Här är fem anledningar till varför du tjänar pengar på att montera LED-lampor på din motorcykel eller ATV:

1. Mycket längre brinntid med LED-lampor

 • En LED-lampa brinner ca 30 000 timmar.
 • En glödlampa brinner ca 1000 timmar.
 • En halogenlampa (H3, H4, H7 etc.) brinner ca 400 timmar.
 • En xenonlampa brinner ca 2500 timmar.

2. LED-lampor är tåliga och håller längre

Låt dig inte luras att tro att LED-lamporna inte håller bara för att de är billiga att köpa. LED-lampor tål stötar, vibrationer, extrema temperaturer och annan oöm behandling väldigt väl, oftast bättre än både glöd-, halogen- och xenonlampor.

3. Du får lägre bränsleförbrukning med LED-lampor

Låter det otroligt? Tror du att strömmen är gratis på din motorcykel? Ingen energi är gratis. Rörelseenergin som skapar ström i generatorn kommer naturligtvis från bensinen. Generatorn går tyngre ju mer ström som förbrukas, och LED-lampor förbrukar bara ungefär en tiondel av vad vanliga lampor förbrukar. Naturligtvis talar vi om små skillnader här, men skillnad blir det.

4. LED ger batteriet längre livslängd

Ditt batteri mår bättre av av att ofta toppladdas. Eftersom LED-lamporna drar mycket mindre ström, så kommer ditt batteri att toppladdas oftare och därmed hålla längre. När batteriet laddas ur djupare, så sulfaterar de, vilket betyder att blyplattorna i bryts ner. Resterna sjunker ner till botten och bildar ett slam. När detta sedan rörs upp så kortsluter det batteriets celler, och plötsligt behöver du byta batteri. Här kan LED-lampor spara dig hundratals kronor per år.

5. LED-lamporna är billiga i inköp

Till sist så är LED-lamporna väldigt billiga i inköp. Det tillsammans med det faktum att de drar väldigt lite ström, gör att du gärna kan montera flera LED-lampor på motorcykeln, och öka synligheten och säkerheten.

Mer om LED-lampor

2 reaktioner på ”Få bättre ekonomi med LED-lampor på din motorcykel eller ATV

 1. Hej,
  Intressanta produkter har du. Jag skulle formedla din site till holländska transalp siten om den var även på engelska. Hollandhar många transalp entusiaster och intresset efter ny teknik är stort. Kan du översätta den eller behöver hjälp med den, hör av dig.

  Mvh, Paul

  1. Hej Paul, och välkommen hit!
   Sajten finns på engelska på https://transalpled.eu
   Jätteroligt om du vill dela med dig av den 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *